< Weer lekker creatief

Een onvergetelijke vakantie


Joep, een vrolijk jongetje van 6 jaar met energie voor tien, kan niet wachten tot het schooljaar voorbij is. Hij leeft enorm uit naar de Kinder Vakantie Spelen in augustus. In 2014 mocht Joep voor het eerst mee. “Het was super gaaf. Als ik later groot ben, wil ik ook vrijwilliger worden, net zoals Jessica,” glundert Joep.

Jessica organiseert al tien jaar samen met tientallen anderen de jaarlijkse spelweek vol activiteiten voor Eerbeekse kids van 6 t/m 12 jaar. “Meteen op mijn vijftiende ben ik begonnen als vrijwilliger. Ik kon niet wachten. Vroeger deed ik zelf ook altijd mee aan de Kinder Vakantie Spelen. Dat wilde ik voor geen goud missen. Ik baalde ontzettend toen ik niet meer mee mocht doen. Dus ben ik zodra het mocht als hulpleider meegegaan. Sinds kort zit ik ook in de werkgroep.”

Iedereen is welkom!
De Kinder Vakantie Spelen zijn een begrip in Eerbeek. Dat blijkt wel uit de vele aanmeldingen. In 2014 waren maar liefst tweehonderd kids van de partij. Jessica: “Wat de KVS bijzonder maakt is dat iedereen welkom is. Aanvankelijk was de spelweek bedoeld voor kids die niet met vakantie kunnen, maar eigenlijk heeft altijd iedereen mee gemogen. Of je nu al drie keer dat jaar op vakantie bent geweest of niet, de KVS draait om plezier hebben met elkaar.”

Pestkop Madelief
Tijdens de spelweek worden allerlei activiteiten georganiseerd. Van hutten bouwen en schilderen tot een spooktocht. Ook staat er altijd een thema centraal. “Afgelopen jaar hebben we gekozen voor een maatschappelijke insteek: pesten. We trapten de week op maandag af met een toneelstuk. Ik speelde Madelief, een ontzettende pestkop. Dat was erg leuk om te doen en sommige kids spraken me daarna aan op mijn pestgedrag. Missie geslaagd dus!”

Joep vond zijn eerste spelweek één grote beleving. Hij werd met een aantal leeftijdsgenootjes ingedeeld in de groep Panda’s én bij zijn favoriete vrijwilliger.”Ik vind Erwin heel leuk, want hij doet altijd lekker gek,” vertelt Joep enthousiast.

Yes, we did it!
Vrijwilligers zijn hard nodig om de kids een geweldige week te kunnen bezorgen. En daar hebben we bij de KVS Eerbeek nooit tekort aan. Veel kinderen die vroeger zelf meededen, willen bij de Kinder Vakantie Spelen betrokken blijven en melden zich daarom ieder jaar als vrijwilliger aan. Jessica: “Daar zijn we heel erg blij mee. Het is altijd erg gezellig onder de vrijwilligers. Iedereen hoort erbij, wat je ook hebt. Er zijn bijvoorbeeld ook vrijwilligers met een beperking.“

Als de Kinder Vakantie Spelen beginnen voelt dat voor Jessica als thuiskomen. “Aan het einde van de week overheerst het gevoel van ‘Yes, we did it! Tegelijkertijd baal ik, want het zit er alweer op en hoop ik dat het jaar snel omvliegt… “

Jessica: “De kids een onvergetelijke week bezorgen, daar doen we het voor! Ook dat is dus samen goed voor elkaar!”


Scroll naar boven