< Fietsen in vrijheid

Weer lekker creatief

Toen Janny moest verhuizen naar woonzorgcentrum de Beekwal had ze er geen zin meer in: kaarten maken. Haar jarenlange grote passie bracht haar geen plezier meer. Gelukkig was er Wilma, die dat zonde vond. Nu zijn ze samen elke week lekker creatief en maken de mooiste kaarten!


Direct een klik
Via via hoorde Wilma dat Janny wel een gezellig gesprekje én wat hulp met het verstellen van de gordijnen kon gebruiken. Ze besloot eens langs te gaan. Janny was blij verrast: “Eigenlijk is het heel toevallig, want we hebben vroeger jaren bij elkaar in de straat gewoond. Toen kenden we elkaar alleen oppervlakkig. Wilma kwam bij mij in de Beekwal  en het klikte direct! We hebben allebei een Drentse achtergrond, dat schept natuurlijk ook een band.”

We helpen elkaar
Wilma is het er roerend mee eens. Zelf is ze afgekeurd, maar stil zitten doet ze niet. Ook voor haar zijn de bezoekjes aan Janny heel fijn. Samen kaarten maken geeft veel voldoening. Wilma: “We helpen elkaar! Elke week zitten we lekker samen een beetje te prutsen. We hebben het over van alles. Kleuren, motieven; wat past mooi bij elkaar? We zijn heel eerlijk. Maar we hebben het ook over de dingen in het leven. We hebben allebei een hoop meegemaakt.”

Janny is nu iedere dag bezig met kaarten maken. Ze vertelt: “Ik heb er weer net zoveel lol in als vroeger. Wat ben ik blij dat Wilma me geholpen heeft het plezier weer terug te vinden.”

Groot succes
De kaarten vallen zo in de smaak, dat er al meer dan 100 verkocht zijn. De dames zeggen lachend: “We hoeven er niet aan te verdienen hoor! Maar op die manier kunnen we weer nieuwe materialen kopen. En het is natuurlijk heel leuk dat ook anderen de kaarten zo mooi vinden!”

Wilma helpt Janny ook met andere dingen. Zo gaat ze  mee als begeleider met Janny naar het ziekenhuis. “Het is altijd fijn dat er iemand mee gaat, twee horen er meer dan één. En een doktersbezoek is toch altijd spannend,” licht Wilma toe.  En soms doen ze gezellig samen boodschappen in het dorp. “Dan kan ik zelf kiezen waar ik zin in heb,” vult Janny aan.

Zo hebben Wilma en Janny het dus op vele vlakken samen goed voor elkaar!

 


Scroll naar boven